Юрій Ігнат. Джерело: mediacenter.org.ua

У Повітряних силах визначили, чи є масований удар по Україні помстою за "Новочеркаськ"

Масований рашистський удар по Україні в п’ятницю, 29 грудня, не був помстою за знищений десантний корабель "Новочеркаськ". Адже удари в таких випадках планують за пріоритетністю.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Розумієте, яка може бути помста? В нас війна фактично два роки скоро. Наша мета — знищувати їх, а їхня мета — знищувати нас, як державу в цілому. Удари планують відповідно до стратегічних і тактичних цілей. Вони планували в будь-якому разі, був би там той корабель знищений, чи ні. Хіба вони би відстали від нас? Я думаю, що ні", — зазначив Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, удари прописані відповідно за пріоритетністю. Наприклад, цієї ночі ворог атакував "шахедами" прифронтову зону, попри те, що безпілотники здатні "дістати" до західних областей. Більшість БпЛА летіли в напрямку Херсонської області.

"Ми розуміємо, що ворог змінює пріоритети своїх цілей. Маємо посилюватися та готуватися до різних викликів", — додав Ігнат.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 30 грудня 2023 року, російські окупанти атакували Україну десятьма безпілотниками типу Shahed. П’ять із них збили сили та засоби протиповітряної оборони. Російські загарбники проводили свою чергову дронову атаку з кримського мису Чауда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 14:16