Фото: patrioty

У Раді зареєстрували законопроект, який заборонить працівникам ТЦК штрафувати ухилянтів

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект, який забере право у представників територіальних центрів комплектування штрафувати військовозобов'язаних осіб, які ухиляються від служби в армії.

З відповідною ініціативою виступив народний обранець Анатолій Бурміч. Він, зокрема пропонує забрати у ТЦК та СП право накладати штрафи на призовників, військовозобов’язаних та резервістів за вчинення адміністративних правопорушень.

Депутат зареєстрував проект закону, який заборонить працівникам ТЦК накладати штрафи на ухилянтів

Скріншот з сайту Верховної Ради

Політик переконаний, що такі рішення повинні ухвалювати місцеві суди. Йдеться про порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про зіпсуття військово-облікових документів чи втрату їх з необережності.

У своїй пояснювальній записці депутат Бурміч вказує, що "надмірна концентрація повноважень в межах одного органу (ТЦК та СП) може призвести до дисбалансу системи стримувань і противаг у державній владі".

Відомо, що 9 травня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні на 90 днів. Відповідно обидва терміни продовжено з 14 травня 2024 року до 11 серпня 2024 року. Це вже в одинадцяте раз в Україні ухвалили рішення про продовження воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 21.05.2024 16:50