Фото: ocean-shipyard.com

У Росії фіксують рекордний дефіцит кадрів за всю історію: у чому причина

У Російській Федерації фіксуються серйозні проблеми із забезпеченістю кадрами. У третьому кварталі 2024 року країна-агресор оновила мінімум за всю історію спостережень.

Про це йдеться на сайті російського Центробанку.

Згідно з оприлюдненою інформацією, найгостріший дефіцит кадрів відчувають обробні підприємства РФ, що виготовляють продукцію інвестиційного та споживчого призначення. Плани російських компаній з наймання на останній квартал цього року також стали більш стриманими, але вони все одно збираються збільшувати кількість працівників.

Суттєво збільшилась кількість підприємств, які відчувають дефіцит кадрів, і наразі незрозуміло, що може зупинити цей тренд, особливо з огляду на збільшення чисельності військовослужбовців. При цьому завантаження потужностей російських підприємств у третьому кварталі символічно знизилося до 80,4%. Ці цифри є близькими до рекордного значення (80,7% наприкінці 2023 року).

Економічна активність Росії знову відновила тенденцію до росту після стагнації в останні чотири місяці. Індикатор бізнес-клімату, який Центробанк РФ розраховує за даними опитування, знову зріс у жовтні.

Нагадаємо, раніше посли Європейського Союзу погодили новий режим санкцій проти Росії. Він стосується російських гібридних загроз.

Раніше повідомлялось, що іноземні постачальники можуть доставити до Росії лише від 60 до 70% контейнерів з автомобільними запчастинами. Це відбувається через проблеми з платежами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 17.10.2024 12:01