Фото: Ірина Кормишкіна / Facebook

Нардепку від "Слуги народу" підозрюють у незаконному збагаченні на понад 20 млн грн: про кого йдеться

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці України.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Правоохоронці не розкривають імені та прізвища фігурантки, але за даними ЗМІ, йдеться про 46-річну нардепку від партії "Слуга народу" Ірину Кормишкіну.

За даними слідства, у 2021-2022 роках жінка набула у власність активи на суму понад 20 мільйонів гривень. За них згодом було придбано будинок на Одещині, в якому народна обраниця наразі проживає. 

Натомість, як зауважили у НАБУ, її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 мільйона гривень, які підозрювана використала на інші цілі.

"Таким чином нардепка незаконно збагатилася на суму понад 20 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Наразі Кормишкіній інкримінується незаконне збагачення за ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з можливістю позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням чинного народного депутата України у незаконному збагаченні на 11 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 20:35