Фото ілюстративне зі соцмереж

Євросоюз затвердив режим санкцій проти російських гібридних загроз

У середу, 2 жовтня, посли Європейського Союзу погодили новий режим санкцій. Він стосується російських гібридних загроз. Спочатку хотіли запровадити загальні санкції, проте потім вирішили зупинитися на окремій сфері.

Про це повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк, опублікувавши відповідний допис на своїй сторінці в соціальній мережі X. Він зазначив, що механізм набуде чинності наступного тижня.

"Новий механізм санкцій ЄС проти гібридних дій Росії схвалений послами країн-членів Європейського Союзу", — зауважив Джозвяк.

Раніше журналіст інформував, що в Європейському Союзі спочатку хотіли запровадити загальний режим санкцій, але в результаті погодилися, що краще його цього разу зосередити на російських загрозах.

Поки що в ньому немає жодних імен, але вони з’являться, коли їх додадуть у майбутньому.

Як відомо, Євросоюз запровадив проти Росії велику кількість санкцій у відповідь на її вторгнення в Україну. Ці санкції охоплюють різні сфери та спрямовані на те, щоби впливати на економіку Росії та змусити її припинити воєнні дії. Санкції охоплюють фінансовий, енергетичний, торгівельний, транспортний, візовий і персональний напрямки.

Упродовж першої половини 2024 року чимало європейських (і не тільки) країн зазнали гібридних атак з боку Кремля.

Нагадаємо, що 19 вересня США ввели санкції проти фізичних і юридичних осіб, причетних до незаконних фінансових транзакцій між Російською Федерацією та КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2024 12:52