Фото ілюстративне зі соцмереж

Протидія гібридним загрозам: Євросоюз готує новий вид антиросійських санкцій

Європейський Союз запроваджує боротьбу з гібридними загрозами з боку Росії. Це буде фактично перший тематичний режим санкцій, пов’язаний з окремими сферами, що стосуються небезпек від Кремля.

Про це повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк на своїй сторінці в соціальній мережі X.

За його даними, посли Євросоюзу 2 жовтня узгодять новий тематичний режим санкцій, орієнтований на російські гібридні загрози. Його формалізують наступного тижня.

"Поки що немає імен, але їх додадуть у майбутньому", — поділився своєю інформацією журналіст.

Також він повідомив, що спочатку хотіли запровадити загальний режим санкцій, але в результаті погодилися, що його варто зосередити на російських погрозах.

Як відомо, Європейський Союз запровадив проти Росії велику кількість санкцій у відповідь на її вторгнення в Україну. Ці санкції охоплюють різні сфери та спрямовані на те, щоби чинити економічний тиск на Росію та змусити її припинити воєнні дії.

Санкції охоплюють фінансовий, енергетичний, торгівельний, транспортний, візовий і персональний напрямки.

Як відомо, 24 червня Рада Євросоюзу ухвалила 14 пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти Росії, які вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну передбачають санкції проти російського газу.

Нагадаємо, що 19 вересня США ввели санкції проти фізичних і юридичних осіб, причетних до незаконних фінансових транзакцій між Російською Федерацією та КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 11:56