Фото: nrcu.gov.ua

В Ірані заявили, що володіють зброєю, "потужнішою за ядерну"

Іран володіє секретним озброєнням, яке є набагато потужнішим, ніж ядерна зброя. Тегеран наростив його власними силами протягом останніх десятиліть.

Про це повідомляє агентство Asriran з посиланням на колишнього секретаря комісії з розвитку та озброєнь КВІР Ебрахіма Ростамі. 

Колишній член Корпусу вартових Ісламської революції наголосив, що у сфері озброєнь Іран має "величезні секретні можливості", які країна самостійно наростила протягом останніх десятиліть.

"Я відкрито заявляю, що Іран має набагато потужніші озброєння, ніж ядерну зброю", — додав Ебрахім Ростамі.

Раніше повідомлялось, що у Сполучених Штатах Америки вважають, що Іран не наважиться на створення ядерної зброї, попри нещодавні стратегічні невдачі Тегерана, включно з вбивством Єрусалимом лідерів "Хезболли" та дві в основному невдалі повітряні атаки на Ізраїль.

Своєю чергою Іран неодноразово заперечував, що у нього коли-небудь була програма щодо створення ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше видання The Times повідомляло, що Іран може мати на озброєнні готовий ядерний арсенал до кінця квітня 2025 року. Офіційний Тегеран стверджує, що його ядерна програма має виключно цивільне призначення, але Ізраїль і багато західних держав розглядають її як прикриття для розробки зброї.

Як зазначали аналітики Інституту вивчення війни, передача іранських балістичних ракет Москві є частиною стратегічного партнерства, що поглиблюється, між Іраном і Росією. Натомість Тегеран отримає від союзників літаки Су-35.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2024 14:23