Фото: Марія Захарова. Джерело – росЗМІ

У Росії назвали Молдову "придатком київського режиму": Кишинів відреагував

У п'ятницю, 25 серпня, міністерство зовнішніх справ Російської Федерації виступило зі скандальною заявою щодо влади Молдови. Кишинів цього місяця вислав 45 російських дипломатів після скандалу із встановленням на даху посольства Росії підозрілих засобів зв'язку.

Відповідна заява з'явилась на сайті МЗС Росії.

"Фіксуємо послідовне перетворення Молдавії (так у МЗС РФ продовжують називати Молдову, — ред.) на логістичний придаток київського режиму. Кишинів одразу після початку спеціальної військової операції розпочав масштабні постачання в Україну різних товарів — паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, продовольства", — заявила представник російського МЗС Марія Захарова.

Захарова також заявила про "провокаційне накачування" Молдови західним озброєнням, у тому числі "екіпіруванням та технікою для розмінування, стрілецькою зброєю, в т.ч. снайперськими гвинтівками та кулеметами, різними видами гранат, а також технічними засобами розвідки".

Вона також заявила, що "ведеться опрацювання питання" про розміщення в Молдові "складів американського озброєння, яке, на думку молдавських аналітиків, згодом може спрямовуватись на потреби ЗСУ".

Реакція Молдови на висловлювання Захарової

У Міністерстві закордонних справ та європейської інтеграції Молдови відреагували на виступ Марії Захарової.

"Ми засуджуємо брехливі заяви, зроблені нещодавно представником МЗС Росії. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни. У цьому сенсі Молдова співпрацює із тими, хто просуває демократичні цінності. З першого дня війни ми рішуче засудили агресію Росії проти України. Ми продовжимо надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу й у двосторонньому порядку, і в рамках міжнародних організацій", — заявили в МЗС, передає NewsMaker.

Нагадаємо, у Молдові вважають, що можуть домогтися мирного врегулювання конфлікту у Придністров'ї. Це може статися після перемоги України у війні проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 09:42