Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Росії немає альтернатив Керченському мосту, — Плетенчук

У Москви немає альтернативи Керченському мосту, адже від його функціонування залежить військова логістика окупаційної армії. Залізниця, яку росіяни будуть уздовж північного узбережжя Азовського моря, недобудована.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

"Пам’ятаєте, у них там колись в інфопросторі був проект підземного тунелю з Росії до Криму. Я думаю якраз зараз слушний момент почати його будувати, бо інших більш-менш безпечних способів дістатися до Криму, мабуть, у них не залишиться", — наголосив посадовець.

Плетенчук додав, що міст не витримує логістичне навантаження, а тому окупанти вимушені займатись пошуком альтернативного розв'язання цієї проблеми. Відомо, що використовувати для морської військової логістики великі десантні кораблі окупанти не можуть, адже багато з таких суден було знищено. 

"Вони вирішили, що для цього підійдуть пороми, про які, до речі, було забуто, коли було відкрито Керченський міст. Виходить, що основна логістика військова припадала саме на пороми. Тепер не припадає", — зазначив він.

Він додав, що залізниця, яку окупанти будуть вздовж північного узбережжя Азовського моря на окупованій південній частині України, недобудована. На питання журналістів, чи наразі є слушний момент для ударів по мосту, Плетенчук пояснив, що про це знає обмежене коло людей та наголосив, що "подібні споруди достатньо складні, щоб їх уразити".

Нагадаємо, раніше видання Politico повідомило, що Україна все більше ускладнює утримання Росією незаконно анексованого Криму завдяки кампанії, що продовжується, націленою на протиповітряну оборону, залізничне і водне сполучення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2024 11:27