Фото: ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

У Росії перекинулося судно: одна людина зникла безвісти

У вівторок, 4 червня, у Красноярському краї Росії в акваторії Єнісейської затоки Карського моря перекинувся буксир "Байкал" з людьми на борту. Внаслідок інциденту один член екіпажу вважається зниклим безвісти та ще вісьмох евакуювали.

Як повідомляє Західно-Сибірська транспортна прокуратура, причиною аварії стало стиснення льоду.

"За попередніми даними 04.06.2024 близько 20.00 години місцевого часу в Красноярському краї в акваторії Єнісейської затоки Карського моря в результаті стиснення льоду сталося перекидання буксира "Байкал", що належить ТОВ "СП Термінал", — йдеться у повідомленні.

Наразі на місці інциденту проводять рятувальні заходи. Норильська транспортна прокуратура організувала перевірку щодо дотримання безпеки плавання. 

Раніше, а саме 19 березня, у Балтійському морі загорівся та затонув російський траулер "Капітан Лобанов". Це трапилося через вибух на борту. Як повідомляє російське видання "Комерсант", керівник прес-служби обласного уряду Дмитро Лисков заявив, що під Калінінградом сталася пожежа на борту траулера "Капітан Лобанов".

За його словами, внаслідок вибуху кілька людей постраждали. Він додав, що спалах виник "внаслідок позаштатної ситуації". Проте подробиць не повідомив.

"Ситуація знаходиться на особистому контролі у губернатора Антона Алиханова", — прокоментував Лисков. 

Нагадаємо, у квітні у Калінінградській області Російської Федерації сталася пожежа на ракетному кораблі "Серпухов". Вороже судно має значні ушкодження. Зазначається, що "Серпухов" був у складі Чорноморського флоту до кінця 2016 року, а з 2017 року він належить до Балтійського флоту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.06.2024 09:51