Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Росії поскаржилися на нічну атаку понад 30 дронів невідомого походження: які області атакували БпЛА

Атаки безпілотників зафіксували на території трьох областей Росії — Липецької, Ростовської та Волгоградської. Розповідають про начебто "збиття" понад 30 дронів.

Відповідну заяву оприлюднило міноборони Росії.

"Сьогодні вночі припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Чергові засоби ППО знищили та перехопили 33 українські безпілотні літальні апарати над територіями Липецької, Ростовської та Волгоградської областей", — йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, губернатор Ростовської області Василь Голубєв зазначив, що жертв після масової атаки безпілотників на регіон немає.

"Сьогодні рано вранці сили ППО відбили масову атаку безпілотників літакового типу на територію Ростовської області в районі Морозовська та Каменська. Більшу частину безпілотників знищено. Жертв немає", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Як відомо, останнім часом на території Росії регулярно чують вибухи, після чого фіксують масштабні пожежі. Деякі з них небезпідставно пов'язують з атаками безпілотників.

Нагадаємо, що 5 грудня два дрони літакового типу атакували нафтобазу "Морський нафтовий термінал". Міноборони Росії повідомило про збиття безпілотників. РосЗМІ зазначали, що перший БпЛА детонував у повітрі — на територію нафтобази впали лише уламки, інший — упав за 70 метрів від одного з резервуарів. Ніхто не постраждав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 07:17