Фото: росЗМІ

У Росії поскаржилися на жахливі наслідки західних санкцій

Російська Федерація за час війни з Україною втратила 76 пасажирських літаків. Це сталося внаслідок введених країнами Заходу санкцій проти авіагалузі Росії.    

Заяву голови Міністерства транспорту Росії Віталія Савельєва цитує "Комерсант".

Зазначається, що санкції щодо російської авіагалузі США та ЄС ввели після початку російського вторгнення до України. Зокрема, заборонили постачання до РФ літаків і деталей, а також зобов'язали повернути судна, які вже здали в лізинг.

"Нас несподівано застали зненацька рішеннями забрати літаки. Загалом ми втратили 76 пасажирських суден. Крім того, іноземні судна російських авіакомпаній заарештували за кордоном", — сказав Савельєв.

Зазначимо, що воєнна розвідка України здійснила кіберспецоперацію в Російській Федерації. Українським розвідникам вдалось здобути великий обсяг закритих службових документів структурного підрозділу міністерства транспорту Росії ― "Росавіації".

За офіційною інформацією, серед отриманих внаслідок зламу та проникнення у ворожі інформаційні системи даних ― отримано перелік щодобових звітів "Росавіації" у масштабах всієї РФ за понад півторарічний період. Це відомство відповідає за безпеку польотів та фіксує всі надзвичайні випадки під час використання російської авіації. Отримані документи підтвердили, що у цивільній авіації РФ серйозні проблеми.

Нагадаємо, у вересні у Росії пасажирський літак зі 170 людьми на борту ледь не зазнав авіакатастрофиУ судна відмовила гідросистема і екстрено довелося сідати посеред поля у Новосибірській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.11.2023 15:11