Фото: ілюстративне Джерело: Вікіпедія

У Росії розбився винищувач Су-34: що відомо

У середу, 20 вересня, у Воронезькій області Росії зазнав аварії російський винищувач Су-34.

Про це повідомляють російські пропагандисти із посиланням на Міністерство оборони РФ.

"Винищувач Су-34 вранці зазнав аварії у Воронезькій області, екіпаж катапультувався та евакуйований", — сказано у повідомленні.

Причини аварії винищувача поки невідомі.

Що відомо про винищувачі Су-34

Сучасні Су-34 розробляли з метою надання можливості повітряним силам завдавати точкових авіаційних ударів по цілях наземного базування, а також ураження повітряних цілей. Принциповою відмінністю від попередніх моделей радянських літаків була зміна входу в кабіну екіпажу, що відбувається у ніші опорної передньої частини шасі. Також до технічних характеристик Су-34 додали дозаправлення літака в повітрі, що дає можливість виконувати політ на дальність близько 4000 км.

Екіпаж винищувача Су-34 складається із двох осіб. Літак озброєний гарматою 30 мм калібру і має 12 точок для несення бойового навантаження, що вагою не повинно перевищувати 8 тонн. У системі радіолокації залучена можливість розпізнавання мети на відстані до 75 000 метрів. Одним з основних технічних показників винищувачів є швидкість польоту, тому у російського Су-34 швидкість сягає 1900 км/год. Вага Су-34 у порожньому стані становить 22 500 кілограмів.

Нагадаємо, 12 вересня на території Російської Федерації впав бомбардувальник Су-24. На борту були два члени екіпажу. Бомбардувальник зазнав катастрофи у Волгоградській області. За попередніми даними, військовий літак впав у Калачівському районі за п'ять кілометрів від хутора Лошки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 11:16