Фото: росЗМІ

У Росії судитимуть одного з розробників ракет "Кинджал"

Перший із трьох російських вчених-ракетників Анатолій Маслов, заарештованих за звинуваченням у державній зраді, 1 червня цього року постане перед судом.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Зазначається, що справа має гриф "цілком таємно" і буде закритою для ЗМІ та громадськості. Також повідомляється, що під час закритого засідання в середу, 24 травня, Маслову продовжили термін утримання під вартою до 10 листопада. 

За даними видання, Маслова затримали ще в червні минулого року в Новосибірську. Невдовзі його відправили до московської в’язниці. У Санкт-Петербурзі його помістили у в'язницю служби безпеки ФСБ, де колись КДБ утримували багатьох радянських дисидентів. 

За неофіційною інформацією, затриманих вчених звинувачують у передачі Китаю секретної інформації.

Нагадаємо, 17 травня повідомлялося, що Кремль арештував трьох науковців, які брали участь у розробленні ракет "Кинджал". Вчених підозрюють у державній зраді. Про це повідомили їхні колеги у відкритому листі. За ґратами опинилися Анатолій Маслов, Олександр Шиплюк і Валерій Звегінцев. Вчених звинувачують у тому, що вони виступали на конференціях за кордоном і публікували статті в іноземних журналах про успіхи Росії в розробленні гіперзвукової зброї. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.05.2023 14:53