Фото: росЗМІ

У Росії засекретили відомості про власників нерухомості: напередодні з'явилося розслідування про майно Путіна

У Росії внесли правки до закону "Про персональні дані". Влада засекретила дані про власників нерухомості після того, як ЗМІ оприлюднили розслідування про майно президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише Meduza.

За даними ЗМІ, із 1 березня 2023 року Росреєстр припинив публікацію відомостей про власників нерухомості у виписках Єдиного державного реєстру без їхньої особистої згоди.

Відтепер отримати повну виписку з Реєстру можуть члени подружжя, кадастрові інженери, нотаріуси, а також співробітники правоохоронних і судових органів. Раніше зазначені дані були у відкритому доступі, їх використовували журналісти для своїх розслідувань.

Наразі ж треті особи, крім зазначених, не зможуть отримати цю інформацію без підтверджувальної заяви власника нерухомості.

Нагадаємо, 28 лютого журналісти опублікували розслідування про офшори російського диктатора Володимира Путіна. Зокрема, йшлося про резиденцію диктатора на Валдаї та використання коштів із кіпрського офшору Ermira Consultants. Окрім цього, ЗМІ визначили, що оточення найближче оточення Путіна через підставних осіб володіють нерухомістю на понад 120 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2023 17:58