Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У російському Бєлгороді прогриміли вибухи: деталі (відео)

Ввечері 2 січня у російському місті Бєлгород прогриміли потужні вибухи. Росіяни не на жарт налякані.

Зокрема, губернатор Вʼячеслав Гладков попереджав росіян, що у Бєлгороді оголошено повітряну тривогу.

"У Бєлгороді запущено сирену ракетної небезпеки. Якщо ви знаходитесь вдома — не підходьте до вікон. Сховайтеся в приміщеннях без вікон із суцільними стінами (коридор, ванна, туалет, комора). Якщо ви знаходитесь на вулиці — спустіться в укриття або в інше безпечне місце", — написав він у Telegram.

Згодом після попередження Гладкова у місті пролунали потужні вибухи. У місцевих пабліках зазначили, що у місті спрацювала протиповітряна оборона. Крім того, росіяни у паніці опублікували відео "бавовни".

Оновлено 22:23

Губернатор підтвердив, що на Бєлгородом і Бєлгородським районом спрацювала російська ППО. За його словами, було збито дев'ять повітряних цілей.

"За попередніми даними, постраждалих немає. У місті є пошкодження у приватному секторі — у трьох домоволодіннях вибиті вікна. Також пошкоджено газову трубу та один легковий автомобіль. У Бєлгородському районі у трьох домоволодіннях пошкоджено покрівлю", — наголосив Гладков.

Нагадаємо, 2 січня у російському обласному центрі Бєлгород, який розташований за 40 кілометрів від України, тричі лунала повітряна тривога. Рашисти запевняють, що під час першої повітряної тривоги ППО нібито збило чотири повітряні цілі. Внаслідок атаки постраждав чоловік. У нього осколкові поранення рук та ніг, його госпіталізували. Двоє осіб від госпіталізації відмовилися.

Додамо, 30 грудня Сили безпеки та оборони завдали ракетного удару по військових об'єктах в російському Бєлгороді. Це стало відповіддю України на варварські обстріли Росії 29 грудня. Своєю чергою, неефективна робота російської протиповітряної оборони завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 22:18