Фото: Андрій Юсов. Джерело – АрміяInform

У розвідці назвали ще одну "значущу ціль" для України у війні з РФ

Залізнична колія до окупованого Криму, яку Російська Федерація будує на захопленій території, є "значущою ціллю" для української армії. Для загарбників залізниця є основним елементом логістики під час ведення війни.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони — це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само", — сказав представник ГУР.

Юсов зазначив, що загалом Росія продовжує використовувати саме залізницю як основний логістичний елемент для постачання своєї загарбницької армії. За словами Юсова, те що зараз відбувається з Кримським мостом, окупантів не влаштовує, бо незаконна споруда не працює в повному обсязі. Тому рашисти намагаються посилити залізничне сполучення.

Юсов також запевнив, що Сили оборони працюють над тим, щоб окупантам не вдалось закінчити будівництво залізниці до Кримського півострова окупованим півднем України.

"Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати", — додав Юсов.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що незаконно збудований Кримський міст є законною ціллю для ЗСУ. Проте його досі не знищено, оскільки в України для цього немає відповідної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 19:55