Фото: "АрміяInform"

У розвідці оцінили шанси щодо можливої участі Білорусі у війні з Україною

Наразі російському диктатору Володимиру Путіну не вдалось втягнути білоруську армію у війну з Україною. Кремль використовує своїх союзників для відволікання українських сил.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Військовий відреагував на заяви розвідки щодо планів Кремля залучити Білорусь до війни проти України.

"Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил, резервів, для створення якихось додаткових точок напруги. Але в залученні безпосередньо білоруської армії до агресивної загарбницької війни проти України, сухопутних операцій Путін не дійшов", — наголосив Юсов.

Він також запевнив, що ситуація стосовно можливої участі Білорусі у війні відстежується, моніториться та вивчається українськими військовими.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має наміру вести переговори з державою-агресоркою Росією.

Також раніше Михайло Подоляк заявляв, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

Своєю чергою заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що однією з умов для завершення війни між Україною та Росією є відмова країни-агресора від ядерної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 16:01