Фото: патріарх РПЦ Кирило. Джерело – rekvizit.info

У РПЦ зробили заяву щодо так званого "перемир'я" в Україні перед великодніми святами

У Російські православній церкві більше не планують пропонувати Україні так звані перемир’я перед святами. Це, зокрема стосується й прийдешнього Великодня.

Таку заяву зробив заступник голови Синодального відділу із взаємодії церкви з суспільством та ЗМІ у Росії Вахтанг Кіпшидзе, пишуть пропагандисти з ТАСС.

Представник Російської православної церкви наголосив, що їхні заклики нібито викликають "нерозуміння" з боку України й тому є "марними".

Санкції проти Кіпшидзе

Ще 23 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки й оборони про санкції проти 22 осіб громадян Росії. До списку потрапили представники Російської Православної Церкви, у тому числі й сам Вахтанг Кіпшидзе.

У документі зазначається, що термін дії санкцій — від п'яти до 30 років. Санкції передбачають блокування активів підсанкційних осіб, обмеження торговельних операцій та часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України.

Нагадаємо, раніше Зеленський увів у дію санкції Ради національної безпеки та оборони проти 198 російських артистів, телеведучих та журналістів. Проти осіб, які потрапили до цього списку, вводиться повний пакет персональних санкцій терміном на 10 років.

До того ж Україна запровадила персональні санкції на 10 років проти російських діячів культури та пропагандистів. Усього у переліку 119 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 21:42