Фото: aljazeera.com

У Саудівській Аравії розпочалися переговори щодо врегулювання війни в Україні

У місті Джидда (Саудівська Аравія) розпочалися переговори щодо врегулювання війни в Україні. Понад 30 держав візьмуть участь у сьогоднішньому саміті.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Зустріч, яка триватиме протягом двох днів, є частиною дипломатичної ініціативи України. Наша держава планує заручитися підтримкою не лише західних союзників, а й країн Півдня, які до цього відзначались нейтральною позицією щодо війни.

Варто відзначити, що у саміті беруть участь радники з національної безпеки та інші високопоставлені чиновники з приблизно 40 країн. У переговорах не бере участь Росія, проте Кремль заявив, що буде "стежити" за перебігом зустрічі.

Чому Саудівська Аравія проявляє ініціативу

Видання Politico відзначає, що Саудівська Аравія відіграла "дуже активну роль" на попередній зустрічі щодо ситуації в Україні у Копенгагені. Своєю чергою наслідний принц країни Мухаммед ібн Салман намагається стати ключовою фігурою у ймовірних переговорах між Україною та Російською Федерацією.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомляло, що Україна на зустрічі в Саудівській Аравії зробить новий дипломатичний поштовх, щоб послабити Росію. Наша держава має намір заручитися підтримкою десятків країн, які залишалися осторонь війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 16:48