У Саудівській Аравії з'явиться найдовша в світі тестова траса Hyperloop

28 ЛИПНЯ 2019 17:32

Американська компанія Virgin Hyperloop One уклала з урядом Саудівської Аравії угоду, що має на увазі будівництво тестового ділянки транспортної системи Hyperloop.

Як повідомляє BBC News, довжина ділянки складе 35 кілометрів. Це буде найдовша ділянка Hyperloop в світі.

Концепцію транспортної системи Hyperloop в 2013 році запропонував американський підприємець Ілон Маск. Вона передбачає створення системи, в якій пасажирські капсули переміщаються по трубах зі зниженим тиском на швидкості, близькій до швидкості звуку.

Передбачається, що розвиток Hyperloop дозволить істотно прискорити переміщення людей і зменшити пробки на дорогах.

Угода Virgin Hyperloop One з урядом Саудівської Аравії, крім тестового ділянки Hyperloop, також передбачає створення науково-виробничого підприємства. Воно буде вести розробки в області трубної транспортної системи і проводити їх випробування. Весь комплекс буде зведений на північ від Джидди.

Компанія Virgin Hyperloop Technologies вже має в своєму розпорядженні одним тестовим ділянкою Hyperloop. Він знаходиться недалеко від Лас-Вегаса в пустелі Мохаве. Довжина цієї ділянки становить близько 500 метрів. Тестовими ділянками Hyperloop сьогодні мають у своєму розпорядженні також компанії SpaceX і HyperloopTT.

Технології, 28.07.2019 17:32