Фото ілюстративне з соцмереж

У СБУ спрогнозували, коли "Київстар" відновить роботу мережі

Кіберфахівці Служби безпеки України допомагають спеціалістам "Київстару" відновити мережу після вчорашньої хакерської атаки. Найближчим часом планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

"Цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу", — йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління Генштабу Збройних сил РФ, яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності.

Нагадаємо, вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався масштабний збій. Користувачі повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Також після масштабного збою в "Київстар" внаслідок хакерської атаки, співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про DDoS атаки на їхню систему.

Варто відзначити, що услід за збоями у роботі мобільного оператора "Київстар", виникли й проблеми у його конкурентів з Vodafone. Додаток компанії не працював належним чином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.12.2023 12:30