Фото ілюстративне. Джерело: ap

У Секторі Гази загинуло двоє дітей, які були громадянами України

У вівторок, 24 жовтня, в місті Газа внаслідок ракетного обстрілу загинуло двоє дітей. Вони були громадянами України.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на керівника відділення посольства України при Палестинській національній адміністрації. Інформацію підтвердив і речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. Він сказав, що діти — 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені.

"Співчуваємо батькам. Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв’язок із родичами", — додав Ніколенко.

Також про це розповів представник української громади, який зараз перебуває в Секторі Гази. За його словами, двоє дітей — брат і сестра. Їхня мати — українка, родом із Харкова. Вона вижила.

За інформацією підконтрольного ХАМАСу місцевого міністерства охорони здоров'я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей.

Наразі не досягнуто домовленостей про відкриття контрольно-пропускного пункту "Рафах", через який планували евакуювати зі Сектора Гази іноземних громадян. За інформацією українського дипломата в Єгипті Владислава Рудника, станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян.

Нагадаємо, що 19 жовтня в Секторі Гази загинула 24-річна громадянка України Лейла Хіжи. У жінки залишилася маленька дочка. Вона народилася в Харкові 1999 року. Її батько палестинець, а мати українка. Після того, як батько Лейли Хіжи завершив навчання в Україні, подружжя переїхало до Палестини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 15:13