Ліквідація наслідків обстрілу Харкова. Джерело: ДСНС Харківщини

У серпні окупанти понад 10 разів обстріляли Харків: скільки українців було поранено

Протягом серпня рашисти атакували Харків 11 разів. Внаслідок терористичних обстрілів минулого місяця було поранено майже 150 громадян, серед них — 24 дитини.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"Після нетривалого періоду затишшя, у серпні Росія знову активізувала свої атаки на Харків", — написав він у Telegram.

За його словами, новими цілями ворога, як і завжди, "були цивільні об'єкти та звичайні мирні люди, які в момент вибуху перебували вдома, гуляли на вулиці чи працювали". 

Так, за даними Департаменту надзвичайних ситуацій Харківщини, у серпні ворог здійснив 11 масованих обстрілів Харкова. Росіяни шість разів застосували ФАБи та один раз авіабомбу УМПБ Д-30, а також двічі обстрілювали місто ракетами Х-59 та "Іскандером-М".

Загалом у серпні у Харкові пролунало 213 сигналів повітряної тривоги, які тривали майже 380 годин (16 діб). Крім того, у місті 29 разів оголошувалася реальна загроза обстрілу. Внаслідок атак постраждало 147 осіб, серед них — 24 дитини.

Також Терехов зазначив, що під час вечірнього обстрілу 31 серпня ворог вперше за час війни застосовував по Харкову нетипову зброю — "Грім-Е1". Він пояснив, що це гібрид ракети та керованої авіаційної бомби.

статистика обстрілів у харкові за серпень

Інфографіка: Департамент надзвичайних ситуацій Харківщини

Нагадаємо, 2 вересня російські окупанти знову атакували Харків. Ворог обстріляв щільну житлову забудову. Постраждали п'ятеро мирних громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 16:35