Фото: Instagram Моурінью

У шести матчах лише одна перемога: "Рома" звільнила зіркового тренера Моурінью

У вівторок, 16 січня, італійська "Рома" оголосила про відставку головного тренера Жозе Моурінью. Він працював у римському клубі з травня 2021 року.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті "Роми". У прес-службі клубу йдеться, що португальський спеціаліст та його штаб покинули команду.

З травня 2021 року Моурінью виграв разом з "Ромою" Лігу конференцій-2022 та дійшов до фіналу попереднього розіграшу Ліги Європи, де поступився "Севільї". У чемпіонаті Італії португалець двічі поспіль фінішував шостим. 

За які результати звільнили Моурінью

У поточній кампанії столична "Рома" йде на дев'ятій сходинці: в останніх шести турах була лише одна перемога. Також вже екс-команда Моурінью  вилетіла з Кубка Італії. Загалом Жозе провів 138 матчів на чолі "Роми" — 68 перемог, 30 нічиїх та 40 поразок.

Раніше повідомлялось, що легендарний у минулому воротар Олександр Шовковський позбавлений приставки "виконувач обов'язків". Він став повноцінним головним тренером "Динамо" (Київ).

Нагадаємо, 3 листопада 78-річний румунський фахівець Мірча Луческу подав у відставку з посади головного тренера київського "Динамо". На емоціях він навіть оголосив про закінчення кар'єри. Щоправда, згодом змінив думку. Тоді Луческу розповів, що бере на себе відповідальність за невдалі результати команди. Він пояснив їх великою кількістю кадрових змін, що відбулися в "Динамо" через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.01.2024 11:47