Фото: КМДА

У школах Київщини хочуть побудувати 43 укриття подвійного призначення: вартість одного оцінюють у мільйони

На Київщині ведуться роботи з будівництва 43 укриттів подвійного призначення у школах. Вартість одного укриття оцінюється у мільйони гривень.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає "Укрінформ".

"Зараз активно ведемо роботу щодо будівництва 43 укриттів у школах області, щоб діти могли відновити навчання офлайн. З бюджету області виділили на це 100 млн грн, ще 262 млн грн — виділив уряд, умова будівництва — 70% коштів даємо ми, ще 30% громади компенсують самостійно. Йдеться саме про укриття подвійного призначення", — сказав Кравченко.

Кравченко зауважив, що під час повітряної тривоги приміщення будуть використовувати, як звичайні укриття, а от в інший час вони можуть слугувати спортзалами та зонами для творчості. Водночас вартість укриття подвійного призначення в невеликій школі на 100 дітей, — від семи до 15 мільйонів гривень, у великій — 40 мільйонів гривень. За його словами, на ціну впливає низка факторів — чи потрібно будувати з нуля, чи це лише облаштування наявного приміщення. Кравченко зауважив, що побудувати таке укриття можна досить швидко, витративши чотири-п’ять місяців.

Нагадаємо, у столиці вже встановили перше модульне укриття, яке виготовлене із високоякісного бетону. Воно може захистити громадян від вибухової хвилі та осколкового ураження. Один модуль вміщує до 20 осіб. При цьому самі модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три й навіть більше секцій.

Раніше ми писали, що в Києві планують придбати й встановити близько 200-250 модульних наземних укриттів. На це місто виділить 300 мільйонів гривень.

Додамо, на засіданні 27 червня Кабмін підтримав проект розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності очільників КМДА Віталія Кличка та КМВА Сергія Попка. Уряд оголосив про перші кадрові рішення через неналежний стан бомбосховищ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 10:33