Фото: inpoland.net.pl

Кличка та Попка покарали через неналежний стан укриттів Києва: перші кадрові рішення уряду

На засіданні 27 червня Кабмін підтримав проект розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності очільників КМДА Віталія Кличка та КМВА Сергія Попка. Уряд оголосив про перші кадрові рішення через неналежний стан бомбосховищ.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Зазначається, що догани також оголосили головам районних держадміністрацій у Голосіївському, Оболонському, Печерському, Солом'янському, а також в.о. голів РДА в Дарницькому та Шевченківському районах Києва.

Уряд підтримав звільнення голови Деснянської РДА в Києві Дмитра Ратнікова і голову Святошинської РДА Сергія Павловського.

Також Кабмін схвалив звільнення від тимчасового виконання обов’язків голови Дніпровської РДА Павла Бабія, а також голову Подільської РДА Сергія Коваленка.

Водночас уряд підтримав проекти розпоряджень президента України про звільнення:

  • Людмили Мерзлюк Володимирівни з посади голови Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області;
  • Олександра Хомича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області;
  • Тетяни Сизон Анатоліївни з посади голови Конотопської районної державної адміністрації Сумської області.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у п’ятницю президент Володимир Зеленський збирав Раду національної безпеки та оборони, під час засідання якої було обговорено безпеку українців.

Шмигаль також повідомив, що розпорядженням Кабінету міністрів визначено, що міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін буде координувати й контролювати всі питання та процеси, які пов’язані з бомбосховищами.

"Президент чітко поставив завдання — укриттів має бути більше, вони мають бути належно обладнані та підготовлені", — додав глава уряду.

Трагедія в Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє киян, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід. Вже 5 червня в Києві відбулася церемонія прощання із дев'ятирічною дівчинкою Вікторією Івашко та її мамою Ольгою. 

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Нагадаємо, що у середу, 21 червня, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його підозрюють у службовій недбалості через загибель киян під зачиненим укриттям у Деснянському районі столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2023 23:29