Фото: Facebook Віталія Кличка

Кличка вимагають відсторонити через трагедію біля зачиненого укриття: на сайті президента з’явилася петиція

На сайті президента з'явилася петиція про відсторонення від посади голови КМДА Віталія Кличка. Його звинувачують у недбалості, через яку загинули троє людей біля зачиненого укриття у Деснянському районі Києва.

Відповідну петицію опублікував Дмитро Кравченко. 

Автор ініціативи звертається до президента Володимира Зеленського. Аргументовує своє прохання тим, що "першого червня весь народ України став свідком кричущої безвідповідальності ряду посадових осіб Київської міської державної адміністрації, яку очолює Кличко Віталій Володимирович". На думку автора петиції, саме на КМВА покладені обов'язки забезпечення життєдіяльності міста та цивільного захисту населення. 

"Прошу Вас відсторонити Голову КМДА Кличко Віталія Володимировича від виконання обов'язків Голови КМДА на період проведення досудового розслідування правоохоронними органами. На мою думку, подібний крок дозволить нівелювати потенційний вплив винних чиновників на свідків події і забезпечить повне, неупереджене і об'єктивне розслідування", — підсумував Кравченко.

Для розгляду петиції президентом потрібно 25 000 голосів. Збір підписів триває 90 днів. 

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб.

Крім того, правоохоронці розпочали слідчі дії у Київській міській державній адміністрації через ситуацію з укриттями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.06.2023 16:47