Фото: inpoland.net.pl

Кличко повідомив, чи здорожчає проїзд у Києві

Наразі підвищення ціни на проїзд у столиці України не передбачається. До закінчення війни громадський транспорт Києва залишиться дотаційним.

Таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телемарафону.

За словами чиновника, ціни на проїзд у громадському транспорті не зазнають змін.

"Це питання обговорювалось, тому що транспорт в Києві дотаційний. Тому що собівартість проїзду більш як 20 грн. Він (проїзд, — ред.) залишається найнижчим навіть в Україні, якщо не тільки говоримо про Європу. Але, враховуючи складну ситуацію, економічну складну ситуацію, складну ситуацію з бюджетом людей, ми не плануємо найближчим часом до закінчення військових дій підвищувати вартість проїзду", — заявив Кличко.

Він також додав, що громадський транспорт повинен окуповуватись, адже у майбутньому знадобляться кошти на побудову метро, ремонт доріг та закупівлю громадського транспорту.

"Але транспорт до закінчення війни у нас залишиться дотаційним і ціна підвищуватись не буде. Ми не плануємо цього робити", — наголосив мер Києва.

Нагадаємо, директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор заявив, що столиця України має готуватися до підвищення тарифів за проїзд у громадському транспорті. Це важливу тому, що місту потрібні гроші на його розвиток.

Раніше Київрада дерусифікувала ще 26 міських об’єктів столиці. Зокрема, було перейменовано три станції метрополітену, низку вулиць та провулків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2023 23:05