Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

У школах Ужгорода призупиняють навчання через ситуацію із грипом та ГРВІ: скільки триватиме карантин

У школах Ужгорода призупиняють навчання через складну епідемічну ситуацію в місті. Карантин у зв'язку із збільшення випадків захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) триватиме з 5 по 9 лютого.

Про це повідомили у міській раді.

"Із понеділка, 5 лютого, у закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності — карантин. Запроваджують його поки що на тиждень, до 9 лютого — таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді", — йдеться у повідомленні.

У мерії зазначили, що карантин стосується також міських мистецьких та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі.

Зазначається, що наразі фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю ГРВІ та грип в Ужгороді. Зокрема, протягом тижня зареєстровано 1985 випадків захворювань. Це на 69,5% більше у порівнянні з минулим тижнем. В місті також фіксують циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В.

"Хворих дітей — 55,5% серед усіх, хто захворів, захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 раза. На 36,3% зросла кількість госпіталізованих у медичні заклади міста, 85% із них — діти", — проінформували в міській раді.

Таким чином епідемічна ситуація в Ужгороді класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%.

Варто додати, що 31 січня Київська обласна військова адміністрація заявила, що в Києві та області епідемічний поріг перевищений на +8%. У зв'язку з цим в навчальних закладах Київщини запровадили карантин. Зокрема, 33 заклади області перейшли на дистанційний формат навчання. З них 18 шкіл у Бориспільському районі, та по сім — у Фастівському і Броварському районах.

Нагадаємо, за даними МОЗ, станом на 1 лютого в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях зафіксовано перевищення епідемічного порогу через збільшення випадків захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.02.2024 15:28