Фото: "Слово і діло"

У Швеції анонсували новини щодо розслідування підриву "Північних потоків"

Шведський прокурор Матс Люнгквіст, який очолює слідство щодо підриву "Північних потоків", заявив, що цього тижня слід очікувати новин стосовно розслідування.

В інтерв'ю газеті Expressen він розповів, що розслідування проводиться у співпраці з німецькою поліцією.

"Я не можу сказати, чи буде це (оголошення, — ред.) завтра, в середу або в четвер, але рішення, безумовно, вже на підході", — сказав Люнгквіст.

Водночас на запитання журналістів, чи означає це рішення, що розслідування буде закрито, або ж будуть висунуті звинувачення чи хтось буде взятий під варту, Люнгквіст не відповів.

У виданні наголосили, що Міністерство юстиції Швеції було повідомлено про майбутнє рішення минулого тижня.

Нагадаємо, у вересні 2022-го на російських газопроводах "Північний потік" і "Північний потік-2" у водах Швеції і Данії сталися вибухи. Перший із газогонів був робочим, а другий Захід відмовився вводити в експлуатацію через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Вибухи сильно пошкодили труби, відбулися майже одночасно, і, за оцінкою попереднього слідства, мали ознаки диверсії. Тоді пошкоджень зазнали три з чотирьох ниток газопроводів.

У листопаді минулого року американське видання The Washington Post із посиланням на джерела, зокрема на українських та європейських чиновників, повідомило, що підрив "Північних потоків" у Балтійському морі у вересні 2022 року координував український полковник Сил спецоперацій Роман Червінський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.02.2024 17:19