Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

У Силах оборони Півдня розповіли про можливу російську тактику обстрілів України

Загроза з Чорного моря для України залишається доволі високою. Вона зберігається, навіть попри те, що Чорноморський флот Росії втрачає кораблі.

Про це розповіла речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у прямому ефірі спільного національного телемарафону "Єдині новини". Вона зазначила, що Росія має в розпорядженні 56 ракет типу "Калібр", які можуть запустити одночасно.

"У них потужний потенціал: є і підводні, й надводні ракетоносії, вони їх можуть використовувати. Якщо аналізувати їхню тактику, як правило, на чергуванні в поганих погодних умовах підводних ракетоносіїв щонайменше чотири. Вони регулярно з’являються у зведеннях, і ми їх спостерігаємо. Також у них в наявності два фрегати-ракетоносії та малі ракетні кораблі, які теж спорядженні по вісім ракет кожний", — пояснила Гуменюк.

Вона додала, що, за підрахунками експертів, приблизно 56 ракет типу "Калібр" вони можуть вивести одночасно.

"Але це така цифра не для залякування, а для розуміння ситуації", — зауважила Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня зауважила, що ворога не варто недооцінювати. Наразі у морі шторм, тому окупанти ховають свої кораблі. Але росіяни, нехтуючи безпекою, можуть здійснювати пуски ракет прямо з бухт.

"Рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб оцінює як високий постійно, а під час виходу ракетоносіїв на чергування він підвищується", — пояснила речниця.

Нагадаємо, декілька днів тому Гуменюк наголошувала, що зараз не можна виключати ймовірності того, що зміна погодних умов впливатиме на удари з боку Росії. З настанням холодів терористи вдаватимуться до ще масованіших атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 10:18