У Сінгапурі випробують доставку посилок дроном на судно

11 ЛЮТОГО 2020 10:34

Сінгапурська компанія ST Engineering спільно з норвезьким логістичним оператором Wilhelmsen Ships Service проведе випробування системи доставки посилок дронамі на морські судна, розташовані на відстані від берегової лінії.

Як пише Flightglobal, під час випробувань вантажний дрон буде виконувати польоти за межами прямої видимості оператора.

Сьогодні доставка різного роду вантажів, в тому числі запчастин і продуктів, на судна, що стоять на віддаленому зовнішньому рейді проводиться зазвичай катерами або навіть вертольотами, якщо мова йде про важких об'єктах. Це робить доставку вантажів дорожче.

Скоротити витрати можна було б заходом судна в порт і причалювання, однак це може бути неможливо в разі велику завантаженість транзитного порту або в разі великотоннажного судна, осадка якого може перевищувати глибину акваторії.

Терміни проведення випробувань доставки вантажів дронамі на суду, поки не визначені. Компаніям необхідно узгодити польоти з Управлінням цивільної авіації Сінгапуру. Цей процес багато часу не займе, оскільки проект доставки вантажів отримає фінансування від управління і міністерства транспорту Сінгапуру.

За умовами угоди між ST Engineering і Wilhelmsen Ships Service, сінгапурська компанія займеться розвитком мережі транспортних дронів, які в перспективі будуть забезпечувати доставку вантажів на судна. При цьому норвезька компанія буде відповідати за комерціалізацію технології. Інші подробиці поки не розкриваються.

Технології, 11.02.2020 10:34