Фото ілюстративне. Джерело: Depositphotos

У соцмережі X стався масштабний збій

У суботу, 7 вересня, в соціальній мережі Х стався збій, який тривав близько пів години. Як відомо, ця платформа належить американському бізнесмену Ілону Маску.

Про збій засвідчили дані моніторингової системи Downdetector.

О 17:23 звітів про проблему роботи з платформою з’явилося понад чотири тисячі, тоді як у середньому їх 15-30. Робота соціальної мережі нормалізувалася приблизно з 17:50 — запитів поменшало до 200. Станом на 18:23 скарг на функціонал вже було 60.

Найчастіше повідомляли про проблеми:

  • 53% — з додатком Х;
  • 45% — з веб-сайтом Х;
  • 2% — із можливістю зайти в додаток через логін.

Варто зазначити, що Downdetector повідомляє про інцидент лише тоді, коли кількість повідомлень про проблеми значно перевищує типовий обсяг для цього часу доби.

Також про проблеми з Х повідомила компанія Netblocks, що відстежує кібербезпеку та зв'язок у всьому світі. Вона наголосила, що інцидент не пов'язаний з перебоями в роботі інтернету на рівні країни або фільтрацією.

Попереднього разу масштабний збій в Х стався зранку 21 грудня 2023 року. Користувачі повідомляли, що не відображаються публікації в особистому профілі та загалом у стрічці. Проблеми фіксували по всьому світу.

Нагадаємо, що 8 червня ввечері, в месенджері Telegram виникали певні проблеми. Зокрема, він втрачав підключення до мережі, а користувачі не могли відправити повідомлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 07.09.2024 21:36