Фото ілюстративне зі соцмереж

У співпраці з Інтерполом: у Греції затримали чоловіка, який розкрадав кошти Міноборони України

В Афінах затримали громадянина України. Його підозрюють у незаконному заволодінні 43 мільйонами гривень Міністерства оборони.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора. За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як передоплату від Міністерства оборони України на закупівлю товарів військового призначення.

"Надалі ці кошти перерахували на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії", — пояснили в Офісі генерального прокурора.

Уже 12 липня 2022 року фігуранту повідомили про підозру за відповідною статтею Кримінального кодексу України.

Україна 6 листопада 2023 року скерувала запит до Греції на затримання та тимчасовий арешт цієї особи. Зокрема, в рамках співпраці з Інтерполом домоглися публікації Червоного оповіщення. Тож підозрюваного затримали. За рішенням Апеляційного суду Афін щодо нього застосували тимчасовий арешт.

"Наразі готуються усі необхідні документи для скерування запиту про видачу цієї особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності", — підсумували в Офісі Генерального прокурора.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що Міністерство оборони України закупить обкладинки для особових справ на понад 20 мільйонів гривень. Це обкладинки для "особової справи осіб молодшого та старшого офіцерського складу, а також осіб рядового, сержантського і старшинського складу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.11.2023 15:39