Ірина Фаріон. Джерело: Telegram-канал Максима Козицького

У SPRAVDI розвіяли фейк щодо вбивці Ірини Фаріон (фото)

У суботу, 20 липня, мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

У відомстві зазначили, що Telegram-канали розповсюдили фотографію 21-річного юнака, який буцімто може бути вбивцею екс-депутатки Верховної Ради Ірини Фаріон.

"За даними Центру стратегічних комунікацій, ця інформація є неправдивою", — йдеться у повідомленні SPRAVDI.

У Мережі ширять фото імовірного вбивці Ірини Фаріон. Воно є фейковим

Фото: Telegram-канал SPRAVDI

Нагадаємо, що ввечері 19 липня у Львові невідомий чоловік вистрелив у Ірину Фаріон, після чого її у важкому стані госпіталізували до лікарні, де прооперували.

У Telegram-каналах поширювалась інформація про стрілянину у Львові та ймовірне затримання нападника на Фаріон, але поліція цю інформацію спростувала.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні від отриманих травм через поранення в область голови. Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Своєю чергою донька Ірини Фаріон Софія Семчишин повідомила, що парастас за вбитою 19 липня Іриною Фаріон розпочнеться в неділю, 21 липня, о 19:00. Поховають мовознавицю на Личаківському кладовищі у понеділок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.07.2024 19:25