Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У США померла матір Вітні Г'юстон — знаменита співачка Сісі Г'юстон

У понеділок, 7 жовтня, у 91-річному віці померла відома американська співачка Сісі Г'юстон. Знаменитість була володаркою багатьох премій та мамою покійної співачки Вітні Г'юстон.

Як повідомляє Associated Press, посилаючись на невістку Г'юстон, вона померла у місті Нью-Джерсі. Відомо, що Сісі Г'юстон лікувалась у хоспісі від хвороби Альцгеймера.

Так, свої останні дні співачка провела зі своєю родиною.

"Мати Сісі була сильною і визначною фігурою в нашому житті. Жінка глибокої віри та переконань, яка дуже дбала про сім'ю, служіння та громаду. Її більш ніж сімдесятилітня кар'єра в музиці та розвагах залишиться в авангарді наших сердець", — наголосила її невістка Пет Г'юстон.

Що відомо про Сісі Г'юстон

Народилася співачка 30 вересня 1933 року у місті Нью-Джерсі Сполучених Штатів Америки. Жінка мала непросте дитинство, адже її мама померла, коли дівчинці було вісім років, а батько пішов з життя через рак. Зокрема, співоча кар'єра Сісі розпочалась у 1938 році, коли вона почала виступати як учасниця гурту Drinkard Four із сестрою та двома братами. Так, через 25 років вона організувала власний гурт під назвою Sweet Inspirations, до якого долучилась її племінниця. Колектив співпрацював з іншими групами та відомими артистами, бувши на бек-вокалі.

Вже у 1963 році Сісі Г'юстон випустила свою першу платівку під назвою This Is My Vow, а дебютний альбом співачки побачив світ через сім років. До нього увійшли нині знані хіти Be My Baby та I'll Be Ther. Співачка двічі ставала лауреаткою Ґреммі: за соул-госпел альбом Face to Face та альбом He Leadeth Me.

У 1987 році вона випустила дует з донькою Вітні під назвою I Know Him So Well. Після смерті доньки, у 2013 році, вона випустила мемуари "Згадуючи Вітні". Там співачка описувала проблеми доньки з наркотиками та причину її смерті.

Нагадаємо, у вересні у віці 89 років померла британська акторка Меггі Сміт. Зірка відома за своєю роллю професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про "Гаррі Поттера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 08.10.2024 14:50