Фото: Міноборони України

У США перша група українських пілотів завершила навчання на F-16

У Сполучених Штатах Америки завершила навчання перша група українських пілотів F-16. Тренувались військові на базі в штаті Аризона.

Як повідомляє Politico, навчали українських пілотів іноземні інструктори готували на 162-й військово-повітряній базі Національної гвардії в Тусоні. 

Речниця Повітряних сил Нацгвардії США Ерін Ханніган з міркувань безпеки не назвала ні число українських пілотів, ні точну дату завершення їхнього навчання. За даними видання, військові зараз прямують до Європи, щоб пройти там додаткову підготовку. Зазначається, що загалом Україна має отримати понад 60 винищувачів F-16 з Норвегії, Данії, Нідерландів та Бельгії.

Раніше, а саме 23 травня, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що до України повертаються перші спеціалісти в обслуговуванні винищувачів F-16. Вони можуть поділитись досвідом з іншими українськими військовими техніками. За словами речника, такого роду фахівців ніколи не буває забагато.

"Ми вже бачили, наприклад, що в Україні з’явився перший тренажер F-16, який нам передала Чеська Республіка. Звісно, цей процес невпинний, і він буде продовжуватися постійно", - відзначив Євлаш.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що перші винищувачі F-16, які Україна отримає 2024 року, не відіграють ключової ролі на фронті. Однак у перспективі вони здатні допомогти українським силам перейти до контрнаступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 09:20