Фото: sud.ua

У столичному метро розповіли, як працюватимуть у разі тотального блекауту

Наразі столичний метрополітен працює в режимі воєнного часу та, відповідно, забезпечує перевезення пасажирів, а також забезпечує цілодобову роботу у режимі укриття. Водночас у випадку знеструмлення виконання функції пасажироперевезення залишаються під великим питанням.

Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на прес-службу комунального підприємства "Київський метрополітен".

Зазначається, що метрополітен є однією з найскладніших інженерних систем. Йдеться про схему електропостачання підприємства, яка збудована таким чином, що передбачає можливість резервування електроживлення споживачів, у тому числі рухомого складу у випадку знеструмлення частини підстанцій.

У випадку повної відсутності електропостачання, підземні станції метрополітену будуть працювати як укриття, а всі необхідні для життєдіяльності системи будуть працювати завдяки живленню від автономних джерел енергії. У комунальному підприємстві наголошують, що всі станції метро облаштовані мобільним інтернет-зв'язком 4G, а на 19 станціях є точки з зарядками, де можна підзарядити мобільні телефони або інші пристрої. 

"Також на станціях в наявності розкладні стільчики, модульні лавки, ковдри та матраци, які населення може використовувати для більш комфортного перебування на станціях під час укриття", — додали у прес-службі.

Варто додати, що графіки руху потягів метро формуються відповідно до обсягів пасажиропотоків та з урахуванням наявної кількості рухомого складу та укомплектуванням штату працівників підприємства.

Нагадаємо, у ніч на 12 червня під час повітряної тривоги на станціях столичного метро укривалися понад 6 100 людей. Серед них — 600 дітей. Зазначається, що під час повітряної тривоги на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі підземних станцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.06.2024 10:09