Фото: "Суспільне Київ"

У столиці на Софійській площі почали встановлювати головну ялинку країни (фото, відео)

На Софійській площі у Києві 4 грудня почали встановлювати головну новорічну ялинку країни. Урочисте відкриття відбудеться 6 грудня на День Святого Миколая.

Про це повідомляє "Суспільне".

Наразі працівники збирають конструкцію ялинки. Територію площі перекрили червоною стрічкою. Тематика прикрас поки що тримається в таємниці.

"Це скорочений варіант. Ми завжди ставили ялинку 31 метр плюс верхівка, цього разу в нас — 12 метрів. Ми зараз говоримо про збереження традицій. Тому символічно ставимо ялинку з наших запасів. В нас вже достатньо є, і гірлянд, і іграшок. Тому ми не витрачаємо кошти",— каже голова компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Крім головної ялинки, на Софійській площі встановлять фотозони. За словами організаторів, на фотозонах розмістять 21 маленьку ялиночку, прикрашену тематичними іграшками. Біля них будуть встановлені QR-коди. Кожен охочий може зробити донат для Збройних сил України і зняти із цих ялинок маленьку іграшку.

Як і минулого року, головну ялинку країни в Києві встановлюють та прикрашають за кошти меценатів.

Нагадаємо, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповідав, що цьогоріч на Різдво та Новий рік у Києві не буде жодних масових заходів. Таке рішення в цілях дотримання безпекових норм ухвалили на Раді оборони Києва. Водночас він наголосив, що новорічну ялинку встановлять у столиці.

Додамо, 1 грудня у центрі Львова перед Оперним театром встановили головну ялинку. Її місту подарував мешканець Білогорщі пан Йосип. Засвітять ялинку напередодні свята Миколая — у вівторок, 5 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.12.2023 14:41