Фото: т.в.о. голови Дарницької районної адміністрації в Києві Микола Калашник

У столиці вже 45 постраждалих внаслідок обстрілу: пошкоджено лікарню, водопровід, горять будинки (фото)

Вночі у середу, 13 грудня, рашисти атакували столицю України. У місті о 03:00 пролунала серія вибухів — це сталося одразу після оголошення повітряної тривоги. Станом на 05:30 відомо про 45 постраждалих, усі вони — мешканці Дніпровського району, де було зафіксовано пошкодження фасаду житлового будинку й сталася пожежа на сьомому поверсі.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Горів і приватний будинок у Дніпровському районі та уламок ракети, який впав на відкритій території в Деснянському районі. Крім цього, сталася пожежа також і в приватному будинку в Дарницькому районі столиці. Фото палаючої оселі киян опублікував т.в.о. голови Дарницької районної адміністрації в Києві Микола Калашник.

Крім цього, у столиці в Дніпровському районі постраждало приміщення дитячої лікарні. Там, за даними Кличка, відбулося, за попередньою інформацією, падіння ракети на територію. Постраждала людина.

"В кількох корпусах закладу повилітали вікна. Поліція прибула на місце, оглядають воронку на території медзакладу", — поінформував мер міста.

До того ж у Дніпровському районі внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги сталося пошкодження водопровідної мережі. Аварійні бригади працюють на місці, щоб оперативно ліквідувати пошкодження.

Загалом в Дніпровському районі внаслідок ворожої атаки постраждали 45 людей. 18 із них госпіталізували, в тому числі двох дітей. 27 отримали допомогу медиків на місці. Зокрема, і троє дітей.

Нагадаємо, у понеділок, 11 грудня, рашисти також атакували столицю України. Внаслідок збиття протиповітряною обороною балістичних ракет сталося падіння уламків у Дарницькому та Голосіївському районах. Повідомлялося про постраждалих.

Також 8 грудня окупанти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 05:50