Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У СтратКомі спростували російський фейк про загибель французьких військових у Харкові

Рашистські пропагандисти активно роздмухують "новину" про те, що під час обстрілу готелю в Харкові загинула величезна кількість французьких найманців, які воюють за Україну. "Списки загиблих" вони поширюють у соцмережах.

На такі нісенітниці відреагували в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони нагадали офіційну інформацію Міністерства внутрішніх справ України, що 10 січня внаслідок обстрілу "Парк-готелю" поранення отримали 13 людей.

"У цьому готелі часто зупинялися представники іноземних делегацій, журналісти, документалісти. Військових на момент удару серед гостей не було", — зазначили в Центрі стратегічних комунікацій.

Також фактчекери проекту "По той бік новин" зʼясували, що прізвища "загиблих" — це частина списку, який російські пропагандисти публікували ще у квітні 2022 року як перелік "іноземних найманців в Україні станом на 2021 рік".

Джерело: SPRAVDI

Джерело: SPRAVDI

Нагадаємо, в Центрі протидії дезінформації повідомляли, що проросійські канали в Telegram поширюють фейк про роботу протиповітряної оборони України під час ранкової атаки Росії по Києву. Пропагандисти заявляють, що ракети української ППО "влучали у житлові будинки столиці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 15:10