Фото: Telegram-канал Олексія Дрозденка

У Сумах вранці прогримів потужний вибух: пошкоджено будинки та горять автомобілі

У суботу вранці, 17 серпня, під час повітряної тривоги у Сумах прогримів потужний вибух. Військові попереджали жителів регіону про ракетну небезпеку.

Про це повідомляє "Суспільне Суми".

Вибух в обласному центрі було чути близько 06:04. Як зазначають жителі Сум, він був потужним.

Перед ворожою атакою на місто командування Повітряних сил ЗСУ писало у Telegram-каналі про фіксацію активності тактичної авіації РФ на північно-східному та південно-східному напрямках. У моніторингових групах зазначали, що на Суми прямувала російська ракета.

Згодом начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко повідомив у Telegram-каналі, що у Сумах є влучання в районі проспекту Свободи.

"Багато пошкоджених вікон, чимало горить автівок. Працюють усі відповідні служби. Пошук постраждалих продовжується, наразі одна людина, якій надано допомогу. Розгортається оперативний штаб із ліквідації наслідків. Через годину можна буде подати заявку", — зазначив посадовець.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 16 серпня, російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", трьома ударними БпЛА типу Shahed і двома безпілотниками невстановленого типу. Сили оборони збили п’ять дронів.

Своєю чергою Київська міська військова адміністрація повідомляла 16 серпня, що в Києві працювали засоби протиповітряної оборони. Вони збивали повітряні цілі, які запустили російські окупанти. Обійшлося без руйнувань і постраждалих.

Нагадаємо, що в ніч на четвер, 15 серпня, російські загарбники атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59 і 29 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили 29 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 07:13