Фото: rbc.ua

У Тернополі з вівторка розпочинається опалювальний сезон: влада звернулася до громадян

З вівторка, 17 жовтня, у Тернополі розпочнеться опалювальний сезон для населення та інших споживачів. 

Про це повідомив мер міста Сергій Надал.

"У зв’язку зі зниженням середньодобової температури повітря, з вівторка, 17 жовтня, розпочнеться новий опалювальний період 2023-2024 років для населення та інших споживачів Тернополя. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету міської ради", — йдеться у повідомленні.

За словами мера, у КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" просять споживачів поставитися із розумінням до того, що технологічний запуск опалення не є одномоментним процесом.

"Закликаємо мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітрення труб у будинках. Адже часто через небажання відчинити двері чи відсутність господарів подача опалення може затриматися для всіх мешканців багатоквартирного будинку", — наголошують у прес-службі.

Зазначається, що працівники підприємств та аварійних служб працюватимуть у посиленому режимі, щоб забезпечити вчасний запуск котелень та теплопостачання до осель тернополян.

Також у КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" нагадали, що у випадку виникнення заповітрення чи будь-яких проблем із опаленням у багатоповерхівках, тернополяни повинні звертатися до підприємства, що обслуговує будинок чи ОСББ.

"З 10 жовтня тепло подається до закладів охорони здоров’я, зокрема, у КНП "Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня" Тернопільської обласної ради та у пологовий будинок КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2", — додали у компанії.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявляв, що опалювальний сезон у столиці може опинитися під загрозою зриву. Все тому, що держава має борги перед містом з компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання. Сума заборгованості на сьогодні становить 6,8 мільярда гривень, а по всій країні — 36 мільярдів. За його словами, теплопідприємства працюють із шаленими збитками, адже місто не може самотужки перекривати такі колосальні кошти.

Днями віце-прем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляв, що в Україні до опалювального сезону готові понад 99% об'єктів житлово-комунального господарства. Водночас у Києві 9 жовтня почали вмикати опалення в об'єктах соціальної інфраструктури: в лікарнях, школах і дитячих садочках. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2023 17:56