Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У трьох областях України вночі лунали вибухи: що відомо

Ввечері у суботу, 9 березня, та вночі у неділю російські загарбники масовано обстрілювали Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Вибухи лунали одразу у трьох містах.

Повітряну тривогу через атаку безпілотників почали оголошувати по Україні після 22:00. Спершу небезпека існувала для Запорізької області.

Вибухи в Одесі

Близько 23:00 у командуванні Повітряних сил Збройних сил Україні поінформували про запуск російськими окупантами кількох груп "Шахедів" у напрямку Одеси з Чорного моря. За кілька хвилин після цього, як інформувало місцеве видання "Думська", в Одесі почалася "активна робота протиповітряної оборони". Після цього стало відомо про вибухи, що були чутні в місті.

Місцева влада закликала жителів міста та області перебувати в укриттях та дотримуватися правил інформаційної тиші.

Вибухи на Миколаївщині

Пізніше з'явилася інформація про нову групу ворожих дронів у напрямку Миколаївської області.

"Шахеди" з Чорного моря наближаються до Одеси! "Шахеди" на Миколаївщині рухаються у напрямку Кіровоградщини.... Нова група "шахедів" з півдня на Миколаївщину!" — попередили у Повітряних силах.

Керівник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта розповів, що було чутно вибухи.

"Прошу мешканців міста триматись подалі від вікон, залишатись у безпечному місці до кінця відбою тривоги та дотримуватись правила двох стін. Будь ласка, не ігноруйте сигнали тривоги!" — йшлося в його дописі.

Пізніше він наголосив, що в області через ворожу атаку були пошкоджені лінії електропередач у Павлівському сільському старостинському окрузі. Внаслідок цього можливі відключення світла в прилеглих селах.

Вибухи на Хмельниччині

Після опівночі стало відомо, що російські дрони тримають курс на північні й західні області. О 01:26 у Києві оголосили повітряну тривогу. Близько 04:00 небезпека розрослася й на Хмельниччину. Звуки вибухів у регіоні було чути близько 04:47.

Перед тим у командуванні Повітряних сил ЗСУ інформували про продовження ворожих атак із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед".

Нагадаємо, у ніч на 9 березня рашисти атакували Україну 15 ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони знищили 12 дронів. Протиповітряна оборона працювала у межах Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 07:16