Фото: Військово-медичний інститут Польщі

У Варшаві запрацював Центр медичного обслуговування для українських біженців

У столиці Польщі відкрили Центр медичної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни після 24 лютого 2022 року. До медзакладу можна звернутися не лише через поточні скарги, а й для профілактики та протиепідемічного захисту.

Про це повідомляє Військово-медичний інститут Польщі.

"Центр є пілотною програмою, метою якої є визначення умов, за яких медична допомога має надаватися тим, хто рятується втечею від жаху війни в Україні. Місією Центру є надання медичної допомоги біженцям, які прибувають до нашої країни", — пояснюють у прес-службі Інституту.

Хто може скористатися медичною допомогою

Шукачі притулку з України можуть пройти діагностику й отримати амбулаторне лікування у Центрі у межах надання первинної медико-санітарної допомоги. Також надаються деякі види спеціалізованої допомоги, зокрема:  

  • педіатричні консультації;
  • консультації інтернів;
  • гінекологічні консультації;
  • хірургічні консультації;
  • психологічні консультації;
  • необхідна лабораторна та візуалізаційна діагностика;
  • вакцинація дорослих і дітей.

Як працює Центр медичної допомоги українським біженцям

Записатися на прийом можна за телефонами 261 817 852 або безпосередньо в реєстратурі закладу за адресою: вул. Szaserów 128. Центр медичного обслуговування шукачів притулку з України працює з понеділка до п’ятниці з 08:00 до 14:00.

Нагадаємо, за даними польських прикордонників, від початку повномасштабного вторгнення до Польщі з України в’їхало понад 11,748 млн осіб. У зворотному напрямку виїхали 9,953 млн осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2023 05:31