Фото: Прикордонна служба Польщі

Скільки українців в'їхали до Польщі з початку великої війни: дані прикордонників

Від початку повномасштабного вторгнення до Польщі з України в’їхало понад 11,748 млн осіб. У зворотному напрямку приїхали 9,953 млн осіб. 

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

За минулу добу, 9 травня, до Польщі з України в’їхало 22,5 тисячі осіб. Водночас з Польщі в Україну виїхало 19,9 тисяч осіб.

У Держприкордонслужбі України поінформували, що 9 травня західні кордони України з ЄС та Молдовою усього перетнули 65 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

"З України минулої доби вибули 34 тисячі осіб. До України за минулу добу приїхала 31 тисяча осіб, 28 тисяч з них — наші краяни. Оформлено 61 вантажівку з гуманітарною допомогою", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Агентство ООН у справах біженців повідомляло, що понад вісім мільйонів українців стали біженцями після повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави. Майже п'ять мільйонів громадян України подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в європейських країнах.

Раніше повідомлялось, що українські біженці продовжують інтегруватись на ринку праці європейських країн. Наші краяни збільшать робочу силу єврозони на 0,5%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2023 13:14