Скріншот із відео

У Венесуелі спалахнули масові протести проти результатів виборів (відео)

У Венесуелі, у понеділок, 29 липня, розпочалися масові протести після того, як Ніколаса Мадуро визнали переможцем на виборах президента. Правоохоронці розганяли мітингувальників сльозогінним газом.

Про це повідомляє AP.

За даними видання, після того, як стало відомо, що Мадуро залишається на третій шестирічний термін у кріслі президента, невдоволені громадяни вийшли на вулиці з протестами. Спочатку акції протесту були мирними, допоки правоохоронці не застосували сльозогінний газ проти мітингувальників. Після цього спалахнули сутички.

До того ж протестувальники знесли пам’ятник Уго Чавесу — президенту Венесуели у 1999-2013 роках, який за час свого керування країною встановив військову диктатуру.

Водночас Мадуро заявив, що у Венесуелі "знову намагаються здійснити державний переворот фашистського та контрреволюційного характеру".

"Ми вже знаємо цей фільм, і цього разу не буде жодної слабкості. Закон Венесуели буде поважатися", — сказав він.

Крім того, за інформацією CNN, озброєні групи, які підтримують Мадуро, стріляли в мирних демонстрантів на проспекті. Серед протестувальників вже є постраждалі. Проте точну кількість тих, хто отримав поранення, поки не відома.

Нагадаємо, 27 липня у польському Вроцлаві відбулась акція протесту під Генеральним консульством України. Близько 30 осіб вийшли на маніфестацію, аби звернути увагу дипломатичної установи на проблему з невидачею закордонних паспортів державним підприємством "Документ".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2024 10:22