Фото: росЗМІ

У вересні окупанти зазнали рекордних втрат за весь час війни в Україні, — британська розвідка

У вересні 2024 року розвідка Великої Британії зафіксувала новий рекорд середньодобових втрат окупаційних військ в Україні за весь час повномасштабної війни. Попередній рекорд був встановлений у травні поточного року.

Про це у соцмережі X повідомляє британське міністерство оборони.

В огляді зазначається, що за вересень середньодобові втрати армії РФ в Україні склали 1271 особу (убитими та пораненими). Попередній рекорд втрат був зафіксований у травні 2024 року, коли російські втрати становили 1262 (убитими та пораненими).

Як вказує британська розвідка, за весь час повномасштабного вторгнення Росія втратила понад 648 тисяч військових. Британці у своїх розрахунках посилаються на дані Генерального штабу ЗСУ.

У відомстві наголосили, що зростання російських втрат майже напевно пов’язане з розширенням фронту внаслідок Харківської та Курської військових операцій, а також збільшенням інтенсивності боїв уздовж лінії фронту.

"Російські війська, найімовірніше, продовжують намагатися розтягнути українські сили, використовуючи масовість для подолання оборонних позицій і досягнення тактичних переваг", — пише розвідка Британії.

Розвідка Великої Британії у вересні 2024 року зафіксувала новий рекорд середньодобових втрат російських окупаційних військ в Україні

Інфографіка: соцмережа X британської розвідки

Також британці прогнозують, що середньодобові втрати Росії зберігатимуться на рівні тисячі осіб попри наближення зими.

"На сьогодні зимові умови не призвели до скорочення наступальних операцій або зменшення втрат через те, що Росія покладається на піхотну тактику і не веде маневрової війни, яка вимагає кращих умов", — додали британські аналітики.

Нагадаємо, як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни, російські війська втратили не менше п'яти дивізій бронетехніки та танків у Покровському районі з початку наступальної операції із захоплення Авдіївки у жовтні 2023 року та під час інтенсифікації російських наступальних операцій на заході Донецької області влітку 2024 року.

Напередодні президент Володимир Зеленський відзначив під час свого традиційного вечірнього відеозвернення, що виповнилося два місяці відтоді, як Збройні сили України розпочали військову операцію у Курській області Росії. Це стало важливим етапом російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 12:37