Фото: Нацполіція

У Вінниці доглядальниця хотіла вбити пенсіонерку, аби швидше привласнити її квартиру

У Вінниці 47-річна жінка хотіла отруїти пенсіонерку, за якою доглядала, щоб швидше привласнити її квартиру. Фігурантку затримали та обрали запобіжний захід.

Про це повідомила поліція Вінниччини.

Як встановило слідство, у 2020 році зловмисниця уклала з пенсіонеркою, котра потребує систематичного стороннього догляду, договір довічного утримання. Відповідно до цієї угоди, у разі смерті підопічної, у власність доглядальниці переходить квартира. Проте згодом, фігурантка захотіла "пришвидшити процес" отримання житла, й почала підшукувати медичну речовину, яка повинна була призвести до нібито природної смерті бабусі. Проте 4 вересня, у день народження пенсіонерки, зловмисницю впіймали на гарячому.

"Вінничанку затримали на одній з вулиць обласного центру одразу після передачі їй ампул з імітацією сильнодіючого лікарського засобу", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучили медичні препарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів.

Зловмисницю затримали та обрали їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень. За скоєне жінці загрожує 7,5 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Закарпатті правоохоронець отримав опіки, рятуючи дитину від агресивного батька. Чоловік поводився зухвало та погрожував підпалити себе й інших. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.09.2024 16:59